Titova do br.34, SPO lamela A/II
Ikona

Pozovite nas

+387 35 271 203

Ikona

Pronađite nas

Tuzla, BiH

Vijesti

OBAVIJEST O FORMIRANJU UDRUŽENJA KOMORA MAGISTARA FARMACIJE

 

24.06.2019 14:53
Slika
 

Poštovani članovi,

Svečano vas obaviještavamo da je proces formiranja Udruženja Komora magistara farmacije, kao krovnog organa za zaštitu interesa magistara farmacije na području Federacije Bosne i Hercegovine, došao do finalne faze organizovanja Osnivačke skuštine.

Udruženje Komora magistara farmacije je plod zajedničke inicijative Komora magistara farmacije Kantona Sarajevo, Bosansko-podrinjskog i Tuzlanskog Kantona a u cilju formiranja jake, stabilne i proaktivne organizacije koja će obezbijediti mogućnost učlanjenja za sve komore i udruženja magistara farmacije u FBIH, kao i magistre farmacije pojedince koji nemaju vlastite kantonalne komore. U ime svih magistara farmacije i komora članica, Udruženje će braniti interese struke, jačati poziciju i pregovaracku moć farmaceuta i apoteka kao zdravstvenih ustanova prema državnim institucijama i zavodima, i predstavljati magistre farmacije FBIH u regionu i šire.

S tim u vezi je u četvrtak, 20.06.2019. u prostorijama Komore magistara farmacije Kantona Sarajevo, održan sastanak u vezi formiranja Udruženja Komora magistara farmacije.

Sastanku su prisustovali osnivači Udruženja Komora magistara farmacije, predsjednik Komore magistara farmacije Kantona Sarajevo, Prim. Mirsad Šabaredžović, mr. ph. spec., predsjednik Komore magistara farmacije Bosansko-podrinjskog  kantona, mr.ph. Agan Dolović i predsjednica Komore magistara farmacije Tuzlanskog kantona, mr.ph. Aneda Cipurković.

Tema sastanka je bila organizacija osnivačke skupštine Udruženja Komora magistara farmacije (u daljem tekstu UKMF), što uključuje imanovanje članova Inicijativnog odbora UKMF, imenovanje odgovornog lica za period do Osnivačke skuštine Udruženja, te definisanje datuma i mjesta održavanja Osnivačke skupštine UKMF.

Zaključci sa sjednice su sljedeći:

  1. Inicijativni odbor za formiranje Udruženja Komore magistara farmacije čine:

-       Mr.ph. Aida Omerović – Tahto, predsjednik IO

-       Mr.ph. Elvisa Čengić

-       Mr.ph. Maida Fočo

-       Mr.ph. Kenan Žerić

-       Mr.ph. Melisa Arapčić

 

  1. Odgovorno lice Udruženja Komora magistara farmacije za prelazni period do održavanja prve Izborne skupštine je mr.ph. Ilda Ljubijankić.

 

  1. Osnivačka skupština Udruženja Komora magistara farmacije je planirana za četvrtak, 27.06.2019. godine, sa početkom u 17:00h u Hotelu Bristol u Sarajevu.

 

Za sve naše članove koji su zainteresovani da prisustvuju Osnivačkoj skupštini biće organizovan prevoz sa polazišta ispred Hotela Tuzla u četvrtak, 27.06.2019. godine u 12:00h. Molimo vas da članovi koji su zainteresovani za prisustvovanje Osnivačkoj skupštini, najkasnije do 26.06.2019. o tome obavijeste pravnu službu naše Komore jer je broj mjesta u organizovanom prevozu ograničen.

Unaprijed hvala.

0 0